Soorten coaching

Stress en burn-out coaching

Stress is bijna niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. Het is belangrijk te weten wat jouw stress geeft en hoe met stress om te gaan. Vooral als je je bedenkt dat het één van de grootste bedreigingen is voor onze gezondheid. Kennis van het brein helpt voor inzichten en gedragsverandering.

Stress kan op zowel een positieve als negatieve manier worden ervaren. Zodra je er hinder van ondervindt krijgt het echter een negatieve associatie. Hoe langer de stress aanhoudt, hoe groter de kans op mentale en/of fysieke klachten. Hoe langer deze klachten aanhouden, hoe groter de kans op overspannenheid of een burn-out. De kans op vastlopen wordt reëel. Misschien heb je dit stadium al bereikt of wil je simpelweg met meer energie en vrijheid leven.  Wat je wens ook is, kom in actie en blijf er niet mee rondlopen.  Er zijn prachtige resultaten te bereiken met coaching.

Loopbaancoaching

De tijd dat iemand een vak leerde en veertig jaar hetzelfde ging doen, is voorbij. Mensen staan steeds vaker, gewild of ongewild, op een kruispunt van keuzes. Wat nu? Welke kant kun je op? Welke kant wil je op?

Effectief richting geven aan je loopbaan kan alleen als je weet waar je staat en waar je heen wilt. Wat wil je nu écht? ArbeidsVitaminez helpt je jouw richting te ontdekken en hoe je daar komt.

Ieder mens, iedere situatie is uniek. Dus gaan we op onderzoek uit, wat wil je, waar krijg je energie van, wat past bij je. Je krijgt loopbaanopdrachten mee, je verwerft inzichten en komt steeds dichter bij de oplossing of richting waar je naar toe wil. We maken gebruik van vragenlijsten, drijfverentest en een diepte-interview wat je daadwerkelijk motiveert.

Het gevoel dat het klopt wat je wil, dat is mooi. Daar streven we naar, dat het bij je past, dat het goed voelt en dus klopt. Daarna gaan we de juiste stappen zetten om daar ook daadwerkelijk te komen!

Outplacement

Weet je dat je op zoek moet naar een andere baan? Outplacement helpt je bij het vinden van een nieuwe baan. Van A tot Z wordt je begeleid. Denk aan verwerking van je ontslag, zelfanalyse, drijfveren onderzoek, wat wil je nu écht test, arbeidsmarktoriëntatie, cv maken, brief opstellen, vacatures zoeken, netwerken en het sollicitatiegesprek oefenen. We beschikken over een enorm groot netwerk in Stadskanaal e.o. en in Noord Nederland. ArbeidsVitaminez werkt samen met Power Company en een ervaren recruiter hiervoor. Voel je welkom!

Persoonlijke ontwikkeling

Een aantal thema’s waar je aan kan denken bij persoonlijke ontwikkeling.

  • Durven loslaten
  • Omgaan met woede en frustratie
  • Meer zelfvertrouwen krijgen
  • Jezelf meer laten zien
  • Assertiviteit
  • Beter met je tijd omgaan
  • Durven doen wat je wil
  • Meer initiatief tonen
  • Gelukkiger worden

De huidige versie van jezelf verbeteren. Waar loopt je tegenaan? Waar wil jij graag in groeien? Wat zou je willen ervaren? Wat is nodig om het ook daadwerkelijk te bewerkstelligen?  Het begint bij bewustwording, dan onderzoeken wat en waarom je het wil en dan gaan realiseren.  Coaching door ArbeidsVitaminez brengt je verder.  Oude patronen worden doorbroken en nieuwe inzichten worden verworven. Vanuit jouw eigen kracht groeien in de juiste richting.

IEMT-coaching

Verstand en gevoel gaan niet altijd samen. Vaak weet je het verstandelijk wel, maar het gevoel zegt iets anders en je gedrag niet helpend is wat je wil.

Dan is IEMT, integral eye movement therapie, een zeer effectieve methode wat ingezet kan worden. Er wordt gewerkt met oogbewegingen. Hierdoor worden nieuwe verbindingen gemaakt in je hersenen.

IEMT is een veelzijdige methode, die ik graag inzet tijdens coachingstrajecten. Dit omdat het zeer effectief werkt. Het is een krachtige methode voor gedragsverandering omdat emotionele blokkades een andere dimentie krijgen. Het werkt voor persoonlijke groei, zelfvertrouwen, angsten en trauma’s. Recentelijk is ontdekt dat IEMT goed werkt bij eetproblematiek en overgewicht.

IEMT is in Engeland ontwikkeld door NLP Master Andrew Austin gedurende een periode van 10 jaar, bewezen effectief en wordt in 7 landen veelvuldig toegepast. De methode werkt op het limbisch (het onderbewuste) brein. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Mailchimp
Contact