Quarter-life crisis

5% van de twintigers herkent een quarter-life crisis.

Ben je in het stadium gekomen dat je angstvallig aan het uitvinden bent wie je bent en wie je wil zijn? Ben je in de 20? Welkom in je quarter-life crisis.

Je herkent de crisis aan vragen die rond blijven malen als, ‘Is dit het nou?’ of ‘Moet ik dit mijn hele leven blijven doen?’, ‘Hoe doet iedereen dit?’ Het gaat gepaard met alles goed willen doen, onzekerheid over jezelf, je werk en vragen over de zin van het leven. Twijfels en stress nemen de overhand.

Wat kun je eraan doen?

Weet wie jij bent. Natuurlijk weet je wie je bent, maar wat vind je dan echt belangrijk, waar sta je voor, waar ben je goed in, wat wil je niet of wil je juist heel graag leren? Het beter je jezelf kent hoe beter je goede keuzes kan maken.

Ga op zoek waar je energie van krijgt. Ontdek waar je blij van wordt. Daar waar de energie stroomt, wat je met plezier doet, waar je voldoening vindt. Energie geeft kracht en laat je stralen in het leven.

Zoek een coach, mentor of iemand die je kan helpen. Zoek geen antwoorden maar zoek iemand die jou goede vragen kan stellen. Iemand die doorvraagt, confronteert, scherp is en helder in kaart brengt wie je bent en wat je wil. Iemand die je coacht, die je laat groeien en je inspireert. Je hoeft het niet alleen te doen.  

Accepteer dat het zo is. Je weet dat je niet lekker in je vel zit en met jouw nog vele twintigers. Stop met vechten en jezelf te veroordelen. Het overkomt je niet voor niets. Je hebt blijkbaar wat te leren. Als je hiervoor openstaat, kan het iets prachtigs opleveren. Denk aan zelfverzekerder, blijer met jezelf, assertiever, goede keuzes, gezondheid etc.

Verlaag de druk. Je hoeft niet perfect te zijn op alle gebieden. Kijk naar wat je wel hebt en wees dankbaar daarvoor. Je hebt nog genoeg tijd om je te ontwikkelen, om de beste versie van jezelf te worden. Perfectionisme, tobben, malen en hard zijn voor jezelf, brengt je niet waar je wil zijn. Van wie moet alles?

Onderneem actie.  Ga er mee aan de slag en leef je mooiste leven. Succes!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Mailchimp
Contact