Interview over Vitaliteit

Wat is vitaliteit?

1) Energie  | 2) Levendigheid | 3) Levensgeest | 4) Levenskracht  | 5) Levenslust | 6) Levensvatbaarheid |7) Werkkracht

Het is deze week Nationale Vitaliteitsweek. Besteed jij hier aandacht aan? Dat kan namelijk super eenvoudig. Vraag je medewerkers en collega’s eens: voel jij je fit? 😉 Bij twijfel weet je genoeg.

Bij Power Company weten we als geen ander hoe belangrijk het is om je topfit te voelen. Wanneer een werknemer lekker in zijn of haar vel zit, zie je dat terug in het werk. Daarom werken wij samen met Inez, coach en eigenaar van ArbeidsVitaminez. Inez werkt intern bij ons en zorgt uitstekend voor ons eigen personeel. We zetten haar ook in bij onze opdrachtgevers wanneer medewerkers coaching nodig hebben. Dit kan zijn voor burn-out(klachten), loopbaancoaching of ontwikkelgesprekken zodat medewerkers beter functioneren.

Power Company en ArbeidsVitaminez werken dus nauw samen voor ondernemers in de regio. Power Company verzorgt alle personeelsdiensten voor ondernemers zoals payroll, detachering en uitzenden. Maar ook werving en selectie. Inez zorgt ervoor dat het Powerteam en onze werknemers energiek zijn.

In deze blog vertelt Inez meer over het belang van vitaliteit, hoe zich dat uit op het werk én hoe je hier door middel van ondersteuning echt winst kan behalen.

Moet je je als werkgever bemoeien met de vitaliteit van je medewerkers?
Ja en nee, vindt Inez. “Het is de verantwoordelijkheid van de medewerker. Maar, als werkgever kun je vitaliteit wel stimuleren. Hoe fitter de medewerkers zijn,  hoe productiever, effectiever, creatiever en vrolijker ze zijn. Bovendien zijn ze minder gestrest, minder vaak ziek én langer inzetbaar. Vitaliteit is dus écht belangrijk.”

“Als je signaleert dat een van je medewerkers minder vitaal is, moet je hier wel wat mee. Vraag oprecht hoe het met je werknemer gaat. Waarin kun je als werkgever ondersteunen? Maak er tijd voor, ga het gesprek aan en zoek samen naar oplossingen. Als coach kan ik bij het zoeken van die oplossingen én het implementeren er van juist goed ondersteunen”, vervolgt Inez haar verhaal.

“Gezondheid kun je opsplitsen in ‘fysiek gezond’ en ‘mentaal gezond’. Een betere levensstijl, denk aan beweging, gezond eten en voldoende slaap, draagt bij aan de verbetering van de mentale én fysieke gezondheid. Geest en lichaam zijn sterk met elkaar verbonden. Het werken aan je fysieke gezondheid zal automatisch effect hebben op je mentale en emotionele welzijn.”

“Bij Power Company stimuleren we het personeel om vitaal te zijn.  Zo mogen de medewerkers naar fit20 onder werktijd en komt er één keer per maand een masseur. Een voorbeeld van een andere werkgever uit de regio is dat deze onderneming direct een gesprek met ArbeidsVitaminez regelt als een medewerker uitvalt met energieklachten of wanneer iemand aangeeft dat het niet zo goed gaat. In dit gesprek bespreken we waar iemand tegenaan loopt en wat coaching moet opleveren. Medewerkers waarderen dit enorm. We zien dat de re-integratie veel sneller verloopt of uitval voorkomen kan worden. Het begeleiden van veel medewerkers in verschillende branches en het resultaat van een blijer individu geven mij vooral energie!” vertelt Inez enthousiast.

“Voel je welkom als we iets voor jou als ondernemer kunnen betekenen. En nog een paar praktische tips om alvast aan de slag te gaan!”

Op deze punten is het meeste resultaat te halen voor een betere vitaliteit:

  • Meer bewegen (wandelen, fietsen, sporten)
  • Eet gezond en matig (minder suikers, meer groenten)
  • Las dagelijks voldoende pauze in (neem tijd om te herstellen)
  • Wees gezond egoïstisch (wanneer je nee zegt, zeg je ja tegen jezelf of iets anders)
  • Omring je met positieve mensen (wat aandacht krijgt groeit)
  • Leer van fouten (het is al gebeurd en kijk vooruit wat je ervan hebt geleerd)
  • Noteer elke dag waarvoor je dankbaar bent en wat je goed hebt gedaan (dit geeft veel positieve energie en zelfvertrouwen)

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Mailchimp
Contact