Interview Arbeidsvitaminez, gratis loopbaancoaching in de regio Stadskanaal

Een interview met loopbaancoach Inez Bruns van ArbeidsVitaminez te Stadskanaal.

Inez heeft bijna vier jaar een eigen bedrijf in coaching. Dit doet ze met veel enthousiasme en kundigheid, ze is een gekwalificeerde loopbaancoach. Daarnaast doet ze ook burn-out coaching en spoor II trajecten. Ze werkt samen met Power Company, een uitzendbureau.

Gratis loopbaancoaching met de NL leert door subsidie, is er voor iedereen die (ander) werk zoekt. De overheid noemt het ontwikkeladvies en is een goed initiatief in deze tijd.

Het coronavirus heeft een grote impact op de economie. Er verschuift en verdwijnt werk door het coronavirus. Tegelijk ontstaat er ook nieuw werk. Het kabinet wil de mensen die nu in onzekerheid verkeren over hun baan of werk zoeken, passende begeleiding bieden bij het zoeken naar nieuw werk en inkomen.

Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen dit weten. Loopbaancoaching kan iedereen zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het wordt nu gratis aangeboden ter waarde van 700 euro, zolang er plekken zijn. Er zijn vanaf 1 december weer 50.000 plekken te vergeven.

Wat zou je tegen werkgevers willen zeggen?

Stimuleer je medewerkers om gratis ontwikkeladvies aan te vragen. Vanuit NOW 2.0-regeling is dit vanuit de werkgever verplicht en je medewerkers hebben er baat bij. Het werk verandert continu.

Het is voor de toekomst van jouw bedrijf belangrijk dat medewerkers qua kennis, vaardigheden en ervaring blijven ontwikkelen. Zo blijven ze wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar bij jou in het bedrijf of in een baan ergens anders. In deze tijden extra belangrijk.


Wat zou je tegen werkzoekenden willen zeggen?

Dit is een mooie kans om je aan te melden en serieus te gaan onderzoeken wat je kan en wil, zodat je weet wat je moet doen om die baan te vinden die goed past. Loopbaancoaching is nu voor velen beschikbaar. De loopbaancoach verzorgt de aanvraag en de financiële afwikkeling.

Wat houdt het in?

Je krijgt 3 uitgebreide gesprekken met ArbeidsVitaminez over wat je wil, wat je mogelijkheden zijn en wat bij je past. Deze gesprekken worden aangevuld met een drijfverentest, een arbeidsmarktscan en een beroepentest.

Je mag gebruikmaken van een digitale leeromgeving, waarin je nog meer testen kan maken en real-time vacatures kan vinden afgestemd op jouw zoekcriteria.

We bespreken je curriculum vitae en je krijgt tips om deze perfect te maken, zodat je positief opvalt wanneer je gaat solliciteren. Arbeidsvitaminez kan je hierbij helpen. Zij werkt voor de loopbaantrajecten samen met het uitzendbureau Power Company, waar ze bij in het pand zit aan de Navolaan in Stadskanaal.

Wie kan er gebruik maken van de regeling NL leert door?

Iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd die werknemer is, werkzoekende is, zzp-er is of ondernemer. Iedereen die een relatie heeft tot de Nederlands arbeidsmarkt en breder wil kijken naar zijn mogelijkheden of concreet zoekt naar ander werk.


Zijn de gesprekken online?

We houden ons strikt aan de corona maatregelen, waaronder 1,5 meter afstand. In overleg kunnen de gesprekken op kantoor plaatsvinden in Stadskanaal of online gehouden worden.

Hoe kun je je aanmelden?

Via het contactformulier op mijn website kun je je aanmelden of mail je NAW-gegevens en telefoonnummer naar info@arbeidsvitaminez.nl. We nemen binnen 3 dagen telefonisch contact met je op. De loopbaancoach is verantwoordelijk voor de aanvraag, de administratie en declaratie.  

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Mailchimp
Contact